Ιχθύες - Τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων

Είναι μεταβλητό ζώδιο, στοιχείο του είναι το νερό, κυβερνήτης του ο Ποσειδώνας και συμβολίζει τη φάση της αναγέννησης. Έχοντας διασχίσει όλο το ζωδιακό, το άτομο περνάει από το θάνατο στην άλλη ζωή, από το τέλος μιας πορείας στην αρχή μιας άλλης κατάστασης.

Ο Ήλιος στους Ιχθύς δεν εκφράζεται μέσα από τη δημιουργία υλικών πραγμάτων. Επειδή κατακλύζεται από συναισθήματα, εκφράζεται μέσα από την τέχνη, την αισθητική και τη διανόηση ή αν δεν υπάρχει αυτή η υποδομή και η ικανότητα στο άτομο, εκφράζει τάση φυγής από την πραγματικότητα, μπερδεμένα συναισθήματα και διάφορες παρεκκλίσεις και εξαρτήσεις.

Οι Ιχθύες είναι παράξενοι, ευμετάβλητοι, ασταθείς, δυσνόητοι, ευάλωτοι και δεν έχουν συνήθως τη δύναμη να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και προβλήματα. Προτιμούν να προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό ή τρέπονται σε φυγή.

Η προσωπικότητά τους δεν είναι δομημένη σε στέρεα θεμέλια, είναι ανασφαλείς, αβέβαιοι και μπερδεμένοι, παρασύρονται εύκολα από άτομα ή ιδέες, είναι κυκλοθυμικοί και έχουν έντονη την ανάγκη ενός πολύ καλού Κρόνου στο ωροσκόπιό τους, για να μην καταρρεύσουν.

Χρειάζονται έμπιστους ανθρώπους για να στηρίζονται, να παίρνουν κουράγιο και να ισορροπούν. Τα όνειρα, ο ιδεαλισμός και η αγάπη πρέπει να στραφούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για να σωθούν προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. Αλλιώς όλη αυτή η ενέργεια επενδύεται σε φανταστικές καταστάσεις, γίνονται μελαγχολικοί, λένε ψέματα (που πολλές φορές στο τέλος τα πιστεύουν) και έχουν έλλειψη λογικής και αντικειμενικότητας.

Αλλάζουν αρκετά συχνά επάγγελμα, συνήθειες και τρόπο ζωής. Γίνονται πολύ καλοί ηθοποιοί, χορευτές, ζωγράφοι και συγγραφείς, βρίσκοντας έναν δημιουργικό τρόπο να εκφράσουν την υπέρμετρη ευαισθησία τους. Η θρησκεία, η ιατρική και άλλα ανθρωπιστικά επαγγέλματα τους βοηθούν να συγκροτηθούν και να πραγματοποιήσουν τον υπέρτατο σκοπό τους: να βοηθήσουν όσους υποφέρουν.

Ασχολούνται επίσης με τη χημεία, τη μεταφυσική, τα ποτά, τη θάλασσα και τα φάρμακα, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ για να είναι επιμελείς και συγκεντρωμένοι σε ότι κάνουν.

Κάνουν εύκολα σχέσεις διαρκείας, αλλά ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο, χωρίς να συνειδητοποιούν εύκολα τι ακριβώς συμβαίνει. Εξαρτώνται από το σύντροφό τους, τον καταπιέζουν ή τον πνίγουν σε θάλασσες αγάπης, μέχρι να τον καταστρέψουν ή να καταστραφούν. Τα διαζύγια για τους Ιχθύς είναι πολύ συχνά.

Ανατομικά συνδέονται με τα πέλματα. Μπορεί να παρουσιάσουν ευπάθεια σε αυτό το σημείο, είναι ευαίσθητοι σε ιούς, εντερικές παθήσεις και ψυχικά νοσήματα.

Δύσκολες όψεις στο ατομικό τους ωροσκόπιο, τους κάνουν αφηρημένους, καχύποπτους, τεμπέληδες, ανήθικους, απομονωμένους, αφελείς, ψεύτες, επιρρεπείς σε ποτά και παραισθησιογόνα.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα