Καρκίνος - Τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου

Είναι παρορμητικό ζώδιο, στοιχείο του είναι το νερό, κυβερνήτης του η Σελήνη και συμβολίζει τη φάση της ανάπτυξης (το έμβρυο στην κοιλιά της μαμάς του).

Ο Ήλιος στον Καρκίνο δεν μπορεί να δημιουργήσει, γιατί η δράση του εμποδίζεται από την ανασφάλεια και τις έντονες συναισθηματικές εναλλαγές του Καρκίνου. Αντί να δράσει αναλώνεται με το να φωτίζει τις εσωτερικές διαμάχες και αγωνίες του.

Οι Καρκίνοι είναι οι χαμαιλέοντες του ζωδιακού. Αλλάζουν διάθεση και συμπεριφορά για να ταιριάξουν με το περιβάλλον και να μην τους απορρίψουν οι άλλοι. Είναι συναισθηματικοί, εσωστρεφείς, ευαίσθητοι και προσεχτικοί.

Έχουν ανάγκη από οικείο περιβάλλον και από άτομα και αντικείμενα που τους ανήκουν, για να νιώθουν σιγουριά και να μπορούν να αναπτυχθούν. Είναι δεμένοι με τις αναμνήσεις τους, ανατρέχουν τακτικά σε στιγμές του παρελθόντος, καλές ή κακές και προσκολλώνται σε ότι τους περιτριγυρίζει.

Μαζεύουν χρήσιμα και άχρηστα αντικείμενα, δύσκολα αντικαθιστούν τα πράγματά τους με καινούρια κι ακόμα δυσκολότερα αφήνουν να φύγουν από κοντά τους άτομα με τα οποία έχουν δεθεί.

Οι εξαρτήσεις τους είναι το εμπόδιο για υγιείς σχέσεις και εξαιτίας τους δεν μπορούν να είναι αυτόνομοι και αυτάρκεις. Χρειάζονται την αγάπη, το θαυμασμό και την εκτίμηση των γύρω τους, αγαπούν κάθε τι παλιό και είναι ρομαντικοί και διαισθητικοί.

Έχουν ανάγκη τον δικό τους χώρο μέσα στον οποίο νιώθουν ασφάλεια και αναπτύσσονται και δεν τον αποχωρίζονται παρά μόνο αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Δημιουργούν οικογένεια για να ανήκουν κάπου, προσφέρουν ότι έχουν, όχι όμως από αυταπάρνηση, αλλά για να τους το ανταποδώσουν και χωρίζουν πολύ δύσκολα.

Γίνονται αρχαιολόγοι, συλλέκτες παλαιών πραγμάτων, παλαιοπώλες, ηθοποιοί, ασχολούνται με ότι έχει να κάνει με θάλασσα και με δουλειές που γίνονται μέσα στο σπίτι ή έχουν να κάνουν μ’ αυτό. Έχουν πολύ παραγωγική φαντασία και διαίσθηση και εκφράζονται μέσα από την τέχνη ή προσεγγίζοντας την ανθρώπινη ψυχή, σαν ψυχολόγοι ή παραψυχολόγοι.

Ανατομικά συνδέονται με το στήθος και το στομάχι, μπορεί να υποφέρουν από παθήσεις του πεπτικού συστήματος, κυρίως έλκος, έχουν τάση για αποστήματα και κάποιες ορμονικές διαταραχές.

Αν υπάρχουν δυσλειτουργικοί πλανήτες στο ωροσκόπιό τους, οι Καρκίνοι γίνονται πολύ γκρινιάρηδες, ασταθείς, ευσυγκίνητοι, παράξενοι, αντιμετωπίζουν τους άλλους με κακία και προκατάληψη ή τους πνίγουν με τη στοργή και το ενδιαφέρον τους.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα