Παρθένος - Τα χαρακτηριστικά της Παρθένου

Είναι μεταβλητό ζώδιο,στοιχείο του είναι η γη,κυβερνήτης του ο Ερμής και συμβολίζει τη φάση της λειτουργίας (το διάστημα που το μωρό αρχίζει να επικοινωνεί συνειδητά με το περιβάλλον).

Ο Ήλιος στην Παρθένο δεν δείχνει τον ενθουσιασμό και το πάθος του, λειτουργεί πολύ καλά όμως βοηθώντας τα άτομα να δημιουργήσουν σε πρακτικό επίπεδο.

Οι Παρθένοι θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Είναι έξυπνοι, μεθοδικοί, οργανωτικοί, πρακτικοί, παρατηρητικοί και προσεκτικοί. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις, γι’ αυτό προχωρούν αργά, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Έχουν διευρυμένη αντίληψη και αναζητούν τη γνώση. Δίνουν και απαιτούν να πάρουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις για ότι τους απασχολεί και απεχθάνονται την άγνοια, την επιπολαιότητα, την ημιμάθεια και την ακαταστασία.

Θέλουν τα πάντα γύρω τους οργανωμένα και καθαρά. Είναι τελειομανείς και τόσο σχολαστικοί, που μερικές φορές χάνονται στις λεπτομέρειες. Απαιτούν την τελειότητα και από τους άλλους, δεν συχωρούν εύκολα τις παραλείψεις και τα λάθη, ασκούν πολύ έντονη κριτική και δεν τους αρέσει η στενή επαφή με κόσμο ούτε η απροειδοποίητη εισβολή στο χώρο και στη ζωή τους.

Μερικοί τους θεωρούν απόμακρους και ψυχρούς, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Άλλωστε η Αφροδίτη είναι σε πτώση στην Παρθένο και δυσκολεύεται να λειτουργήσει. Αγαπάνε με «προϋποθέσεις», γιατί διακρίνουν εύκολα την ανεπάρκεια των άλλων και δεν συμβιβάζονται με οτιδήποτε λιγότερο από το «τέλειο».

Γι’ αυτό πολλοί Παρθένοι παντρεύονται πολύ αργά ή καθόλου. Αν το αποφασίσουν όμως, γίνονται καλοί γονείς, αρκεί τα παιδιά να είναι ..μικρά θαύματα. Γιατί θα έχουν πάρα πολλές απαιτήσεις. Για το ..καλό τους βέβαια.

Επαγγελματικά ασχολούνται με την υγεία, τις κατασκευές, τα μικρά ζώα, την οργάνωση, την υγιεινή και τη διατροφή. Έχουν επαγγελματική συνείδηση, θέλουν να ενημερώνονται και να εξελίσσονται και τους απασχολεί συνέχεια το πώς θα είναι χρήσιμοι στους άλλους.

Ανατομικά συνδέονται με τα έντερα και μπορεί να παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη χώνεψη και την αφομοίωση της τροφής. Έχουν συνήθως πολύ άγχος, που εκδηλώνεται με τριχόπτωση, έκζεμα, στομαχικές διαταραχές κα.

Όταν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις στο ωροσκόπιό τους, γίνονται υποχόνδριοι, αρρωστοφοβικοί, αποστειρωμένοι, παράξενοι, γκρινιάρηδες, αναβλητικοί, συμφεροντολόγοι ή «ξερόλες».

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα