Τοξότης - Τα χαρακτηριστικά του Τοξότη

Είναι ζώδιο μεταβλητό, στοιχείο του είναι η φωτιά, κυβερνήτης του ο Δίας και συμβολίζει τη φάση της γνώσης. Το άτομο έχει εξελιχθεί στο Σκορπιό, έχει πάρει απαντήσεις στα ερωτήματά του και στον Τοξότη θέλει να μεταδώσει αυτή τη γνώση.

Ο Ήλιος στον Τοξότη λειτουργεί καλά βοηθώντας με τον ενθουσιασμό και την εξωστρέφειά του τα άτομα να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, αλλά μερικές φορές είναι υπερβολικός, κάνοντάς τα να επιμένουν στις απόψεις τους, να το παίζουν ειδικοί και να θέλουν μετά μανίας να αλλάξουν τον κόσμο.

Οι Τοξότες είναι αισιόδοξοι, ευχάριστοι, γενναιόδωροι, διαισθητικοί, πληθωρικοί (ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης), προοδευτικοί, ακούραστοι, επιεικείς και έχουν την τύχη με το μέρος τους. Τους συναρπάζουν τα ταξίδια, οι περιπέτειες, μάχονται για την ελευθερία τους και για την ελευθερία των άλλων, είναι εκδηλωτικοί, αλλά αρκετά ισορροπημένοι ώστε να μην τους παρασύρουν ακραία συναισθήματα.

Θέλουν να εξελίσσονται και να ενημερώνονται και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. Άλλοτε οι γνώσεις τους είναι επαρκείς, η μόρφωση και η εκπαίδευσή τους τόσο καλές που μαγεύουν το ακροατήριό τους και άλλοτε απλά νομίζουν πως ξέρουν τα πάντα και με επιμονή προσπαθούν να πείσουν τους άλλους.

Ασχολούνται με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τις ξένες γλώσσες, τη δικαιοσύνη και τους νόμους, γίνονται καθηγητές, διερμηνείς, πολιτικοί, εκδότες ή δημοσιογράφοι. Απαιτούν ελευθερία και στον επαγγελματικό τους χώρο για να είναι αποτελεσματικοί και δεν αντέχουν τα αυστηρά ωράρια, τους καταπιεστικούς προϊστάμενους και τις ανιαρές ασχολίες.

Δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό στο ξεκίνημα μιας προσπάθειάς τους, αλλά αν κουραστούν ή βαρεθούν, εγκαταλείπουν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι δεν τους αρέσει, για να αρχίσουν κάτι καινούριο.

Εύκολα ερωτεύονται και είναι διαχυτικοί και αυθόρμητοι. Δεν ανέχονται σκηνές ζηλοτυπίας, έλεγχο και παρατηρήσεις από το σύντροφό τους και δεν δίνονται ολοκληρωτικά, απαιτώντας χρόνο για τον εαυτό τους. Παρέχουν και στον άλλο τα ίδια δικαιώματα, γιατί θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντική η ελευθερία του ατόμου.

Εύκολα κάνουν παράλληλες σχέσεις, γιατί δεν αντιστέκονται στους πειρασμούς και τους αρέσει η καλοπέραση, ενώ ο χωρισμός γι’ αυτούς είναι κάτι φυσικό και καθόλου οδυνηρό, αφού σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα.

Ο γάμος δεν είναι στις επιδιώξεις τους, όχι γιατί είναι αντιδραστικοί, αλλά γιατί τα κοινωνικά πρότυπα και τα πρέπει δεν είναι μέρος της φιλοσοφίας τους.

Ανατομικά συνδέονται με το ισχίο, τους μηρούς και το συκώτι, που μπορεί να υποφέρει από την τάση τους για ποτά και καλό φαγητό.

Όσοι έχουν δυσαρμονικές όψεις μπορεί να είναι μαλθακοί, ανεύθυνοι, πολυλογάδες, επιπόλαιοι, υπερβολικοί, απατεώνες, επαρμένοι, σπάταλοι, με πάθος για ποτό και τυχερά παιχνίδια.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα