Ζώδια & γυμναστική

Ζώδια & γυμναστική

ΚΡΙΟΙ:

Είστε συνέχεια σε υπερδιέγερση και η απραξία σας εκνευρίζει. Ασχολείστε με πολλά πράγματα και ίσως δεν έχετε συχνά διαθέσιμο χρόνο και όρεξη για γυμναστική. Βρίσκετε πιο ενδιαφέρον ένα ομαδικό άθλημα γιατί είστε ανταγωνιστικοί και ενθουσιάζεστε όταν σας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσετε την πρώτη θέση και να δείξετε τις ικανότητές σας.
Ακόμα και στα ατομικά αγωνίσματα θα βάζετε στόχους για να μη βαριέστε. Θα είστε από τους πιο θορυβώδεις στο γυμναστήριο, θα έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά δεν θα παραλείπετε να ενημερώνετε μέσω ίντερνετ τους φίλους σας για τα κατορθώματά σας με βιντεάκια ή φωτογραφίες.
Επειδή είστε αγχώδεις και ανυπόμονοι η άσκηση είναι ένας καλός τρόπος εκτόνωσης. Σας ταιριάζουν τα δυναμικά αθλήματα που φτάνουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Σας αρέσουν τα extreme sports, οι πολεμικές τέχνες, οι δρόμοι ταχύτητας, η ποδηλασία, το μπάσκετ αλλά και οι ασκήσεις με βάρη για να δυναμώσετε το σώμα σας.

ΤΑΥΡΟΙ:

Η εγγραφή στο γυμναστήριο είναι κάτι που θα κάνετε …από Δευτέρα. Δύσκολα θα αφήσετε τον άνετο καναπέ σας για να τρέχετε πάνω κάτω ιδρωμένοι. Χρειάζεστε έναν πολύ καλό λόγο για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Συνήθως είστε συμφιλιωμένοι με τα λίγο παραπάνω κιλά σας αφού απολαμβάνετε το καλό φαγητό. Αν όμως αποφασίσετε να χάσετε βάρος ή να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση μετά από αρκετές αναβολές θα αρχίσετε να γυμνάζεστε.
Σας αρέσουν οι απλές ασκήσεις και προτιμάτε να γυμνάζεστε στο σπίτι. Απολαμβάνετε έναν περίπατο στην εξοχή και διασκεδάζετε παίζοντας ομαδικά παιχνίδια αρκεί να έχετε καλούς φίλους για παρέα και κάποιος να αναλάβει το καθήκον να σας παρακινεί όταν βαριέστε. Οι αερόβιες ασκήσεις σας ταιριάζουν περισσότερο γιατί είναι χαμηλής έντασης.
Είστε πολύ υπομονετικοί, έχετε πειθαρχία και αν αποφασίσετε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής θα τα καταφέρετε. Θα βάζετε μικρούς στόχους και όταν τους πετυχαίνετε τότε θα ανταμείβετε τον εαυτό σας με ένα δωράκι για να παίρνετε δύναμη να συνεχίσετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ:

Συνήθως δεν έχετε περιττά κιλά γιατί τρώτε με μέτρο και καίτε πολλές θερμίδες αφού είστε συνέχεια σε κίνηση. Τα πόδια σας είναι αρκετά γυμνασμένα γιατί σας αρέσει να περπατάτε, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το υπόλοιπο σώμα σας. Το γυμναστήριο είναι το μέρος που γνωρίζετε κόσμο και συναντάτε φίλους για να μάθετε τα νέα τους. Δεν αντέχετε την καθημερινή σκληρή προπόνηση γιατί καταπιέζεστε και το να αποκτήσετε γραμμωμένο σώμα δεν είναι για εσάς ισχυρό κίνητρο.
Ο καλύτερος τρόπος να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας είναι να γυμνάζεστε με παρέα που θα αντέχει τις συχνές διακοπές και τη φλυαρία σας. Ο χορός, το τρέξιμο και οι εναλλακτικοί τρόποι εκγύμνασης σας ταιριάζουν πιο πολύ γιατί διασκεδάζετε και δεν βαριέστε.
Τα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους και οι ομαδικές δραστηριότητες που γυμνάζουν και το μυαλό εκτός από το σώμα κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Επειδή σας αρέσουν πολύ οι μετακινήσεις και τα ταξίδια μια καλή λύση για να γυμνάζεστε παράλληλα είναι να κάνετε ποδήλατο ή να εξερευνάτε περπατώντας τα μέρη που επισκέπτεστε.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ:

Σας αρέσει να βρίσκεστε στην ασφάλεια του σπιτιού σας και δεν σας πειράζει να μένετε μόνοι για να σκεφτείτε ή να χαλαρώσετε. Η έντονη σωματική άσκηση σας κουράζει και σίγουρα μια συνδρομή σε γυμναστήριο δεν είναι ένα δώρο που θα σας δώσει χαρά.
Συχνά νιώθετε μεγαλύτεροι από την ηλικία σας επειδή δεν είστε πολύ δραστήριοι και τότε παίρνετε απόφαση να αρχίσετε γυμναστική για να βελτιώσετε τις αντοχές σας. Δεν νιώθετε άνετα σε μέρη με πολύ κόσμο, σας ενοχλεί η φασαρία και επιλέγετε μικρούς χώρους για να υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα.
Προτιμάτε να ασχοληθείτε με γιόγκα, πιλάτες ή κολύμβηση. Η διάθεσή σας μεταβάλλεται συχνά επηρεάζοντας τις επιλογές σας. Ένας φιλικός γυμναστής μπορεί να σας εμπνεύσει να τηρείτε το πρόγραμμα των ασκήσεων ή αν βρείτε κάποιον να γυμνάζεστε παρέα θα δείξετε μεγαλύτερη συνέπεια. Κάποιοι προσπαθείτε να κάνετε γυμναστική στο σπίτι αλλά δεν είναι εύκολο γιατί λειτουργείτε καλύτερα όταν σας καθοδηγούν.

ΛΕΟΝΤΕΣ:

Η άσκηση σαν τρόπος ζωής δεν σας αρέσει αλλά επειδή έχετε αδυναμία στο καλό φαγητό πρέπει να κινείστε αρκετά για να μην αυξηθεί πολύ το βάρος σας. Θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση, αγοράζετε όμορφα ρούχα και πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση για να είναι η εικόνα σας άρτια.
Ένας personal trainer είναι καλή λύση γιατί θα ακολουθείτε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο στα μέτρα σας και θα έχετε όλη την προσοχή του, κάτι που σας ευχαριστεί. Αν αποφασίσετε να πάτε σε γυμναστήριο θα κάνετε με προθυμία τις ασκήσεις αλλά θα τραβάτε την προσοχή των άλλων με την κάπως θεατρική συμπεριφορά σας, με τα γέλια και τους πανηγυρισμούς όταν ολοκληρώνετε τις προσπάθειές σας.
Τα ομαδικά αθλήματα σας ταιριάζουν γιατί είστε κοινωνικοί, εξωστρεφείς και χαίρεστε να γυμνάζεστε ενώ παράλληλα κάνετε πλάκα με την παρέα σας. Έχετε ηγετικές ικανότητες και θα αναλάβετε την ευθύνη να συντονίζετε τους άλλους αποδεικνύοντας πόσα μπορείτε να καταφέρετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ:

Το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» σας εκφράζει απόλυτα. Τρώτε όσο πιο σωστά μπορείτε, αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και προσπαθείτε να γυμνάζεστε για να είστε σε καλή φόρμα. Αν γραφτείτε σε γυμναστήριο ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμά σας και προσπαθείτε να κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε τις ασκήσεις.
Ενοχλείστε πάρα πολύ όταν κάποιοι στον χώρο φέρονται απρεπώς γιατί όταν αποσπάται η προσοχή σας μειώνεται η απόδοσή σας. Το πιο σημαντικό για εσάς είναι η καθαριότητα. Αν το γυμναστήριο δεν αερίζεται σωστά, αν η μοκέτα και τα όργανα είναι βρώμικα και αν δεν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής οι συμμετέχοντες, θα φύγετε τρέχοντας.
Ξέρετε ακριβώς ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνετε για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, είστε πειθαρχημένοι, τελειομανείς και μπορείτε άνετα να γυμναστείτε στο σπίτι σας. Επίσης σας ταιριάζουν τα αθλήματα που έχουν στρατηγική, όπως το τένις και το ποδόσφαιρο γιατί κυλά πιο ευχάριστα η ώρα. Όμως διαλέγετε με προσοχή τους συναθλητές σας γιατί αν δεν είναι συνεπείς και συγκροτημένοι, εκνευρίζεστε.

ΖΥΓΟΙ:

Το βάρος σας αυξομειώνεται γιατί υποκύπτετε συχνά σε γευστικούς πειρασμούς και όταν δεν σας κάνουν πια τα αγαπημένα σας ρούχα προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά. Προτιμάτε μια «μαγική λύση», μια θαυματουργή δίαιτα, μια κρέμα ή μια θεραπεία επειδή η έντονη σωματική δραστηριότητα δεν σας ενθουσιάζει.
Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να γυμνάζεστε είναι να πηγαίνετε με κάποιον που σας αρέσει, με έναν φίλο ή με τον σύντροφό σας. Η ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου σας αρέσει, ιδιαίτερα αν συμμετέχετε σε προγράμματα ζούμπα, γιόγκα, αεροβικής κλπ. Πιάνετε εύκολα κουβέντα με τους άλλους διευρύνοντας τον κοινωνικό σας κύκλο, περιμένετε υπομονετικά για να χρησιμοποιήσετε κάποια όργανα και όταν ο ρυθμός προπόνησης είναι πολύ έντονος συνήθως κάνετε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείτε.
Ένας διασκεδαστικός τρόπος άσκησης είναι να χορεύετε στο σπίτι ακούγοντας τη μουσική που σας αρέσει. Απολαμβάνετε επίσης το περπάτημα και τα ομαδικά παιχνίδια στην εξοχή.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ:

Είστε πεισματάρηδες και όταν βάζετε έναν στόχο τον πετυχαίνετε φτάνοντας στα άκρα πολλές φορές. Αν διαπιστώσετε ότι πήρατε κάποια κιλά ή ότι πρέπει να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση θα γυμνάζεστε με τις ώρες και θα κάνετε πολύ αυστηρή δίαιτα.
Σας εκνευρίζουν οι άνθρωποι που μαζεύονται στα γυμναστήρια για να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν καλά. Διαλέγετε την πιο απόμερη γωνιά και αφοσιώνεστε στο πρόγραμμά σας χωρίς να δίνετε σημασία σε ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Προτιμάτε να διαμορφώσετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας κατάλληλα ώστε να γυμνάζεστε απερίσπαστα.
Σας ταιριάζουν οι δρόμοι αντοχής, η πυγμαχία, η άρση βαρών και κάθε δραστηριότητα που έχει ένταση και βοηθά να εκτονώσετε το άγχος σας. Βάζετε όρια και προσπαθείτε διαρκώς να τα ξεπεράσετε γιατί είστε φύσει ανταγωνιστικοί αλλά αποφεύγετε τα ομαδικά αθλήματα αν δεν εγκρίνετε τα άτομα που συμμετέχουν. Μετά από μια κουραστική μέρα η γιόγκα και ο διαλογισμός βοηθούν να ηρεμήσετε και να διώξετε την αρνητική ενέργεια.

ΤΟΞΟΤΕΣ:

Σας αρέσουν οι προκλήσεις, δοκιμάζετε τις αντοχές και τις ικανότητές σας σε νέες δραστηριότητες και γενικά είστε σε καλή φυσική κατάσταση. Κατά διαστήματα τρώτε πολύ και απολαμβάνετε το ποτό οπότε παίρνετε κάποια κιλά, κυρίως στη μέση και στους γοφούς. Το γυμναστήριο δεν είναι ιδανικός χώρος για εσάς που δυσκολεύεστε να πειθαρχήσετε στις επαναλαμβανόμενες και βαρετές ασκήσεις. Θα κάνετε αρκετά χιλιόμετρα στον διάδρομο ή στο ποδήλατο ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής που σας αρέσει αν και προτιμάτε να γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους.
Βρίσκετε ενδιαφέρον στην τοξοβολία, στην ιππασία, στην ορειβασία και στην πεζοπορία. Τα ταξίδια σας ενθουσιάζουν και διανύετε μεγάλες αποστάσεις για να εξερευνήσετε τα πάντα. Είστε εξωστρεφείς, ανοιχτόμυαλοι και σας αρέσουν τα αθλήματα που γυμνάζουν το μυαλό παράλληλα με το σώμα. Όποτε σας δίνεται η ευκαιρία συναντιέστε με τους φίλους σας για να παίξετε διάφορα παιχνίδια συνδυάζοντας τη γυμναστική με τη διασκέδαση.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ:

Αντιμετωπίζετε τη γυμναστική με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως κάνετε για το κάθε τι στη ζωή σας. Βρίσκετε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σας για να μη χάνετε χρόνο και με λογικές τιμές γιατί δεν θέλετε να σπαταλάτε χρήματα. Εξηγείτε λεπτομερώς τι θέλετε να πετύχετε και ζητάτε το ανάλογο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθείτε πιστά.
Έχετε μάθει να δουλεύετε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας και δεν απογοητεύεστε ακόμα κι αν τα αποτελέσματα αργούν να φανούν. Συνήθως επιλέγετε να γυμνάζεστε νωρίς το πρωί γιατί το βράδυ μπορεί να είστε πολύ κουρασμένοι και να μην έχετε όρεξη.
Αντιμετωπίζετε την άσκηση σαν κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας και όχι σαν κάτι που σας δίνει χαρά. Σας ταιριάζουν τα αθλήματα που απαιτούν αντοχή όπως το τρέξιμο, η άρση βαρών, η κωπηλασία και η ποδηλασία. Καταγράφετε την πρόοδό σας για να ξέρετε αν είστε σε σωστό δρόμο ή αν πρέπει να αλλάξετε κάτι στον τρόπο που προπονείστε. Όταν ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα να προχωράτε αργά για να μην τραυματιστείτε.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ:

Κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και θα ήταν καλό να γυμνάζεστε γιατί η ακινησία βλάπτει. Γενικά δεν ενδιαφέρεστε για τον αθλητισμό αλλά σας αρέσει να είστε μέλος μιας ομάδας με δημιουργικούς στόχους. Συχνά κανονίζετε να πάτε με φίλους για πεζοπορία ή βόλτα με ποδήλατα γιατί έτσι όχι μόνο γυμνάζεστε αλλά ηρεμεί και το μυαλό σας που κατακλύζεται συνεχώς από διάφορες σκέψεις.
Ενημερώνεστε για τα νέα μηχανήματα εκγύμνασης και σας αρέσουν πολύ διάφορα gadgets για τη μέτρηση παλμών, ταχύτητας, καύσεων κλπ. Είστε πολύ πιο μπροστά από τους άλλους σε γνώσεις, ξέρετε πού βοηθά κάθε άσκηση αλλά γυμνάζεστε όποτε και όταν θέλετε.
Δεν δέχεστε να ακολουθήσετε συγκεκριμένο πρόγραμμα στο γυμναστήριο γιατί αισθάνεστε καταπιεσμένοι. Δεν μπαίνετε σε καλούπια και αποστρέφεστε τη ρουτίνα. Σας ταιριάζουν τα ομαδικά αθλήματα γιατί είστε κοινωνικοί και δεν σας αρέσει να γυμνάζεστε μόνοι, εκτός κι αν ακολουθείτε ευέλικτο πρόγραμμα με πολλές εναλλαγές. Το cross fit, το κολύμπι, ο χορός και το τρέξιμο τραβούν κατά καιρούς το ενδιαφέρον σας.

ΙΧΘΥΕΣ:

Την άσκηση τη σκέφτεστε μόνο όταν το σώμα σας αρχίσει να διαμαρτύρεται. Αλλά σπάνια εντάσσετε τη γυμναστική στην καθημερινή σας ρουτίνα γιατί προτιμάτε να περνάτε χαλαρά και ήρεμα τον ελεύθερο χρόνο σας.
Αν έχετε στατικό ποδήλατο, ελλειπτικό μηχάνημα ή διάδρομο θα προπονείστε συχνά, αρκεί να παρακολουθείτε παράλληλα μια ενδιαφέρουσα ταινία για να ξεχνάτε ότι …ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας. Είστε ονειροπόλοι, έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες, η μουσική σας ταξιδεύει και σας εμπνέει. Τα μαθήματα χορού είναι καλή λύση αν θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, όπως και η αεροβική άσκηση.
Σας ταιριάζουν αθλήματα που εναρμονίζουν το πνεύμα και το σώμα, όπως πιλάτες, γιόγκα και τάι τσι τσουάν. Σας αρέσουν οι δραστηριότητες στη θάλασσα και στην πισίνα γιατί στο νερό – που είναι το στοιχείο σας- διασκεδάζετε, οι κινήσεις γίνονται πιο εύκολα και έτσι δεν επιβαρύνετε τα πόδια σας που γενικά είναι ευαίσθητα.

 

Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα, δηλώνετε ότι αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου. περισσότερες πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις των cookies είναι προεπιλεγμένες στην αποδοχή των cookies, ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Αποδέχεστε τα παραπάνω συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάζετε τις ρυθμίσεις των cookies ή πατώντας "Αποδέχομαι". Για να δείτε πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies, διαβάστε την πολιτική απορρήτου.

Close